Cristiano Ronaldo mot Lionel Messi. Portugisen gjorde 1-0 tidigt. Foto: Bildbyrån.

Ronaldo tvåmålsskytt när ”Juve” nollade Barcelona

Lionel Messi mot Cristiano Ronaldo.

Då glänste den sistnämnde.

Portugisen gjorde två mål på straff när Juventus vann med 3-0 på Camp Nou.

Det var uppdukat för fest när världens just nu två bästa fotbollsspelare brakade samman i Spanien.

I potten: en gruppseger och mycket prestige.

Men det blev aldrig särskilt spännande.

Ronaldo fixade straff redan i den tolfte minuten när han gick omkull i straffområdet och drog sedan in den själv bakom Marc-Andre ter Stegen.

Kunde blivit 4-0

I början av andra halvlek satte Ronaldo även 3-0 på straff. Däremellan tryckte Weston McKennie in 2-0 mycket vackert med en volley.

Gruppfinalen mellan de två storklubbarna blev en ensidig föreställning.

Barcelona – med fem segrar av fem möjliga inför matchen – vann första mötet i Turin med 2-0 och kom till returen med gott självförtroende. När domaren väl blåste i gång var det inte mycket som stämde.

Mycket bollinnehav som vanligt för katalanerna, men Lionel Messi, Antoine Griezmann och de andra anfallsstjärnorna lyckades inte skapa något tillräckligt vasst för att överlista Gianluigi Buffon, 43 år gammal i januari.

Leonardo Bonucci hade i stället en boll i nät till 4-0, men målet vinkades av för offside efter VAR-granskning.

Segern innebär att Juventus vinner grupp G på bättre målskillnad än ”Barça”.