Ronaldo tungan på vågen när Juventus gick upp i serieledning

Juventus kom till Genua för mötet mot ett Sampdoria i kräftgång. I slutet på andra halvlek slog Alex Sandro ett högt svepande inlägg mot bortre stolpen. Där fanns Cristiano Ronaldo och den höga bollbanan visade sig inte vara något problem för portugisen när han visade prov på en närmst utomjordlig spänst och knoppade in 2-1 för gästerna.

Cristiano Ronaldo hade ett fantastiskt förstaår i Juventus. I år har portugisen varit mer ifrågasatt men trots det hunnit prestera tio mål för Turin-laget och med det en andraplats i skytteligan. Sampdoria har även de haft det jobbigt men fått något av ett uppsving sedan Claudio Raineri tog över laget.

Juventus tog kommandot i matchen när Paulo Dybala gav ”Den gamla damen” ledningen. Argentinaren slog till med sin vassa vänsterfot på volley vid straffområdeslinjen. Emil Audero kunde inte göra någonting åt avslutet och det stod 1-0 på Luigi Ferraris. Sampdoria kunde kvittera matchen innan Cristiano Ronaldo klev in i handlingarna sent i första halvlek.

Ronaldo gav Juventus en ny ledning

Alex Sandros inlägg såg ut att vara på tok för högt för portugisen som var positionerad vid den bortre stolpen. Men Ronaldo stod för ett upphopp som mer såg ut att höra hemma på friidrottsarena än på fotbollsgräs. Efter det fantastiska upphoppet stod Ronaldo för ett kliniskt avslut och Juventus hade återigen tagit ledningen i Ligurien.

Juventus kunde kontrollera matchen i andra halvleken och det blev tre viktiga poäng i tabellens toppskick. De svartvita från Turin går upp i serieledning men konkurrenten Inter har även de en match mot ett Genua-lag, Genoa F.C, att avverka innan omgången är över och kan gå upp på samma poäng.

Juventus målvaktsveteran Gianluigi Buffon tog en fin skalp i dagens match när han tangerade Milan-legendaren Paolo Maldinis 647 Serie A-uppträdanden. Albin Ekdal gick ut skadad förra matchen och saknades även i kvällens möte.