Ronaldo nådde drömgräns. Foto: Bildbyrån

Ronaldos sanslösa facit – 700:e (!) målet

I kväll nådde Cristiano Ronaldo ännu en mäktig milstolpe. Mot Ukraina klev stjärnan fram och reducerade till 1-2, men det målet räckte inte. Det gulprydda Ukrainska laget höll ut och är nu klara för EM-slutspelet nästa år.

I den 72:a minuten gjorde Cristiano Ronaldo sitt 700:e mål i karriären på straff. Ett sanslöst facit för den 34-årige anfallaren. Målet gör att han kliver upp i ett gediget sällskap där bland andra Pele och Romario huserar.

Ronaldos nemesis Lionel Messi skuggar förstås portugisen. Messi står i skrivande stund på 672 mål.

EM-kval fotboll

– Den siffran kan inte vem som helst nå, så jag tackar alla mina lagkamrater, mina tränare och alla som hjälpt mig på vägen. Trots denna fantastiska milstolpe känns det ändå lite bittert då vi inte vann, säger han till den samlade pressen efter matchen.

Men det jubileumet kunde inte lyfta Portugal. Ukraina besegrade de på hemmaplan med 2–1 och säkrade en plats i EM-slutspelet nästa år.

Portugal  får i stället gå en kamp om den andra direktplatsen till EM med Serbien som slog Litauen med 2–1 och är en poäng bakom Portugal i grupp B.

Frankrike år vänta på avancemang

Roman Jaremtjuk och Andrij Jarmolenko gjorde målen för Ukraina.

Frankrike jagade en av direktplatserna till EM, men lyckades inte stänga matchen mot Turkiet trots ett ledningsmål i den 76:e minuten av Olivier Giroud på hemmaplan. Turkiet kvitterade sex minuter senare och de franska spelarna såg besvikna ut när domaren blåste av vid 1–1 vilket innebär att inget av lagen är klara för EM ännu.

I samma grupp vann Island mot Andorra men har med sina 15 poäng trots allt ett tufft läge att gå om Frankrike eller Turkiet som båda står på 19 poäng i grupp H.