Foto: Bildbyrån

Rooney tackades av på Wembley

Uppdaterad
Publicerad

I den 57:e minuten ställde sig åskådarna på Wembley upp och applåderade. Då äntrade Wayne Rooney planen. För allra sista gången i en engelsk landslagströja, och med lagkaptensbindeln på armen.

Anfallsikonen är med sina 53 mål tidernas bästa målskytt i herrlandslaget och hans 120:e och sista landskamp innebar att han putsade andraplatsen bakom målvaktslegendaren Peter Shilton (125) när det handlar om flest landskamper för ”Three Lions”.

Wayne Rooney slog igenom som tonåring i Everton, blev den dittills yngste att dra på sig den engelska A-landslagströjan när han debuterade som 17-åring 2003 och var stor stjärna i Manchester United 2004–2017. Han spelar numera i DC United i USA och avslutade egentligen landslagskarriären 2016 – efter att bland ha spelat tre VM och tre EM, och varit lagkapten – men blev nu inkallad till träningslandskampen mot USA för ett avsked.

Intäkterna från matchen går till Rooneys nystartade välgörenhetsstiftelse till förmån för utsatta barn.

Matchen? Den vann England med 3–0.

UEFA Nations League

England logo

England

2 - 1

Kroatien logo

Kroatien

Wembley Stadium, London
Publik: 78221
Domare: Tasos Sidiropoulos

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.