Rosa Kafaji var lycklig då hon fick hoppa in. Foto: Bildbyrån

Supertalangen Rosa Kafaji tillbaka efter skada: ”Känslan var magisk”

Uppdaterad
Publicerad

Efter åtta månader frånvaro med ett brutet ben fick jättetalangen Rosa Kafaji, 19, i kväll äntligen göra damallsvensk debut för Häcken. Hon log stort då hon byttes in i den 79:e minuten mot Umeå.

– Känslan var magisk. Det var väldigt kul att springa in och höra publiken jubla, säger hon till SVT Sport.

Då Rosa Kafaji i vintras lämnade AIK för Häcken blev hon den dyraste damövergången inom Sverige genom tiderna. Men kort därefter var olyckan framme och hon bröt benet i sin debut i en träningsmatch mot Lidköping.

Hon hade inte spelat sedan dess, men då Häcken ikväll slog Umeå med 5-0 byttes hon in till förmån för Pauline Hammarlund i den 79:e minuten.

Leendet på Kafajis läppar gjorde det uppenbart att hon hade längtat.

– Det var väldigt kul såklart. Det har varit åtta långa månader. Det har varit upp och ner. Jag skulle egentligen inte spela den här matchen, så jag trodde inte jag skulle komma in, säger hon.

Hur kändes det?

– Jag känner mig bra, men lite som en yr höna i spelet. Det märktes att jag inte har spelat match. Förhoppningsvis kommer jag in i det mer och mer.

Hur har de åtta månaderna varit?

Ibland har jag haft bra dagar och ibland dåliga dagar. Men det har varit en resa och jag är glad att jag har tagit mig igenom det. Det tuffaste har varit att sitta och kolla på matcher istället för att vara med själv.

Vad är planen framöver?

– Jag ska ge allt på alla träningar och förhoppningsvis kämpa mig in i startelvan. Att springa intervaller är inte samma sak som match, men jag kommer säkert komma in det.

Rosa Kafaji hann göra tre damallsvenska mål för AIK förra säsongen.

Javascript är avstängt

Javascript måste vara påslaget för att kunna spela video
Pauline Hammarlund glänste på Hisingen. Foto: Bildbyrån

OBOS Damallsvenskan

BK Häcken FF logo

BK Häcken FF

5 - 0

Umeå IK logo

Umeå IK

Bravida Arena, Göteborg
Publik: 1232
Domare: Maral Mirzai Beni

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.