Javascript är avstängt

Javascript måste vara påslaget för att kunna spela video
Foto: Bildbyrån

Rosa Kafaji om VM-truppen: ”Tycker jag platsar”

Uppdaterad
Publicerad

Den 13 juni presenteras truppen till sommarens fotbolls-VM. En av platserna skulle kunna gå till Häckens Rosa Kafaji, i alla fall om man frågar 19-åringen själv.

– Fotbollsmässigt så tycker jag att jag platsar, säger hon.

Hon bröt benet i sin första match i Häckentröjan inför säsongen 2022. Men nu är Rosa Kafaji tillbaka med besked och i eftermiddag spelar hon final i Svenska cupen.

En av svensk fotbolls stora löften, som debuterade i landslaget som 17-åring, har imponerat under våren med sitt kreativa spelsätt och har stått bakom flera konstmål.

Enligt SVT:s fotbollsexpert Hanna Marklund är det prestationer som borde belönas med en biljett till sommarens VM i Australien/Nya Zealand. Något Kafaji själv håller med om, även om hennes huvudfokus är matcherna här och nu.

– Jag känner mig i form. Jag är inte helt hundraprocentig än, men jag tänker att VM är lite längre fram i juli, det är någon månad kvar.

Har du haft nån kontakt med Gerhardsson?

– Nej, eller jag har sett honom på träningar och på några matcher och snackat lite med honom, men inte mer än så.

Hör mer från Rosa Kafaji om VM i spelaren ovan.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.