Rosenberg: ”Var bättre i 90 minuter”

Uppdaterad
Publicerad

Markus Rosenberg säkrade Malmös jätteknall mot Besiktas i Europa League-gruppspelet när han tryckte in det avgörande 2–0-målet på straff i matchens slutskede.

– Vi var bättre i 90 minuter, säger veteranen till SVT Sport.

Malmö FF stod för en oväntad skräll i Europa Leagues gruppspel och besegrade turkiska Besiktas. En som varit med om liknande skrällar tidigare är dock Malmös lagkapten Markus Rosenberg, som även lett laget genom två Champions League-spel sedan hemkosten år 2014.

– Det var en härligt match, en välförtjänt seger och en fantastisk stämning, säger han till SVT Sport.

Europa League

– Det är de här matcherna som är roliga. Kvällsmatcher med dagg i gräset, man kommer ut och det är den här stämningen och man möter ett så här stjärnspäckat lag med allt att vinna. Det var en härlig kväll.

36-åringen, som ryktas lägga skorna på hyllan efter säsongen, var påtagligt nöjd efter vinsten.

– Vi fick dem att slå mycket långt och de kom inte igenom centralt. Defensivt vann vi mycket dueller och andrbollar och i vårt eget spel gjorde vi det vi är bra på, men hade fortfarande full respekt för motståndarna. Vi trillar boll ganska okej och skapar mycket chanser idag, vi var bättre i 90 minuter överlag, säger Rosenberg.

Se hela intervjun i spelaren ovan.

UEFA Europa League

Malmö FF logo

Malmö FF

2 - 0

Besiktas logo

Besiktas

Stadion, Malmö
Publik: 17174
Domare: Aleksandar Stavrev

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.

Europa League

Mer i ämnet