Rosengårdsspelarna deppar efter två tappade poäng i Linköping. Foto: Bildbyrån

Rosengård tappade viktiga poäng i guldstriden

Rosengård hämtade visserligen upp 0-2 till 2-2 i Linköping men tappade två viktiga poäng i guldstriden mot Göteborg, som tog över serieledningen efter att ha slagit Umeå med 2-0.

–  Det är små marginaler och nu är de i förarsätet, säger Rosengårds kapten Caroline Seger.

Det var hetsiga slutminuter i Linköping när Rosengård jagade ett segermål under den sex minuter långa tilläggstiden. Mimmi Larsson föll i straffområdet och Sanne Troelsgaard hade ett jätteläge men blev avblåst för offside. Irriterade Rosengårdsspelare diskuterade länge med domarna efter slutsignalen. Tränaren Jonas Eidevall var ute och lugnade sina spelare.

– Sett över 90 minuter är jag nöjd med en poäng. Det var en lång uppförsbacke vid 2-0. Vi ska inte tycka synd om oss själva utan fortsätta att jobba på, det är många tunga matcher kvar, säger Caroline Seger till Aftonbladet.

En poäng efter Göteborg med fem omgångar kvar

Fem omgångar återstår och Rosengård är en päng efter Göteborg.

I slutminuterna av ordinarie tid hade Anna Anvegård ett bra läge att göra ett segermål för Rosengård men målvakten Cajsa Andersson klarade skottet från en bit utifrån.

Det var Anvegård som ordnade kvitteringen.

Inbytta Anvegård vek in i straffområdet och sköt in 2-2 för Rosengård i det bortre högra krysset med tio minuter kvar, ett vackert mål av skyttedrottningen.

Gjorde trippelbyte

När Rosengård fick kontakt med sin 1-2-reducering stoppade Linköpings målvakt Cajsa Andersson Mimmi Larssons omställning genom att rusa ut och skära av läget. När sedan bollen låg ren valde Andersson att rusa tillbaka mot eget mål i stället för att rensa bort den. Fiona Brown utnyttjade bjudningen och sköt in bollen i det tomma målet.

I den första halvlekens sista sekund nickade Nathalie Björn in en Linköpingshörna i eget mål för 1-0 (Nilla Fischer fick det av Svensk Fotboll), en ledning som utökades till 2-0 i början av andra halvlek när Alva Selerud sköt utfrån. Då var Rosengård skakat och gjorde ett trippelbyte ett par minuter senare. In kom stjärntrion Sofie Svava, Fiona Brown och Anna Anvegård.

Fiona Brown hade ett tungt skott i ribban efter 1-2-reduceringen.