Rosengård rycker i toppen

Rosengård fick en riktig smakstart mot Djurgården när Anna Anvegård satte 1–0 efter bara 16 sekunder. Djurgården hade inte mycket att sätta emot och serieledaren vann till slut med 3–1.

Rosengård kan ha gjort det avgörande rycket i damallsvenskans topp. Dagens match mot Djurgården gick precis dit skåningarna ville. I centrum stod Växjövärvningen Anna Anvegård.

Efter bara 16 sekunder avlossade Anvegård ett skott precis utanför straffområdet och hittade nätet bakom Djurgårdens Jennifer Pelley. Bara tio minuter senare var samma Anvegård framme igen och skickade in 2–0 för hemmalaget.

Rosengård dominerade stora delar av matchen men lyckades inte punktera den helt. I stället var det Djurgården, som i en period av ökad press kunde reducera genom Mia Jalkerud.

Närmare än så kom dock inte Djurgården och Rosengård kunde fastställa slutresultatet 3–1 genom Hailie Mace.  När matchen var slut visade statistiken 27–5 i avslut till hemmalagets fördel.

– Vi får ta med passningskvaliteten och att vi skapar så många chanser, säger Anna Anvegård.

Rosengård gör nu ett litet ryck i toppstriden. Efter dagens vinst leder man Damallsvenskan fyra poäng före Vittsjö.

Djurgården ligger kvar på nedflyttningsplats med nio poäng och efter matchen var laget märkbart besviket.

– Första halvlek är bedrövlig, vi blir passiva och låter dem styra hela matchen, säger Mia Jalkerud.