Deppiga Rosengårdspelare efter CL-förlusten mot Benfica. Foto: DAZN

Rosengård föll mot Benfica i CL

Uppdaterad
Publicerad

Rosengård behövde vinna mötet med Benfica för att hålla liv vid slutspelsdrömmarna – så blev det inte.

I stället föll man med 1-0.

– Vi är inte nöjda med den insatsen, säger Rosengårds Fiona Brown till DAZN.

Efter att ha inlett CL-gruppspelet med två förluster jagade svenska mästaren Rosengård sina första poäng i CL-gruppspelet. Det med sju spelare på skadelistan.

– Jag är jättetaggad och ser fram emot att spela, sa mittbacken Guðrún Arnardóttir inför mötet, en av få friska bland de ordinarie spelarna.

Men efter 23 minuter kom Benficas ledningsmål då stjärnan Cloé Lacasse tog med sig bollen från mittplan, tråcklade sig igenom Rosengårdförsvaret och satte 1-0 bakom Teagan Micah.

– De tog chansen. Vi skapade inte tillräckligt för att straffa dem, säger Fiona Brown.

Målet blev matchens enda, därmed åkte skåningarna på tredje raka förlusten i gruppspelet och slutspelsdrömmarna krossades – i praktiken.

För att nå en slutspelsplats måste Rosengård vinna samtliga matcher som återstår, samtidigt som Bayern München och Benfica måste gå poänglösa i resterande tre gruppspelsmatcher.

UEFA Women's Champions League

Benfica logo

Benfica

1 - 0

FC Rosengård logo

FC Rosengård

Benfica Campus, Seixal
Publik: 409
Domare: Volha Tsiareshka

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.