Javascript är avstängt

Javascript måste vara påslaget för att kunna spela video

Rosengårds Arnardóttir tror på seger mot Benfica

Uppdaterad
Publicerad

FC Rosengård spelar sin tredje Champions League-match imorgon mot Benfica. Med sju spelare på skadelistan blir den enda friska ordinarie mittbacken Guðrún Arnardóttir extra viktig för att skånskorna ska ha en chans att rubba det portugisiska laget.

– Vi vill hålla oss kvar i racet om att gå vidare och då är det viktigt att ta tre poäng mot Benfica, säger Arnardóttir till SVT Sport.

Rosengård lottades in i en supertuff grupp och har haft svårt att hävda sig i de två inledande matcherna mot Barcelona och Bayern München. Nu väntar Benfica, som ändå ska kunna vara en motståndare svenskorna ska kunna matcha. Och motivationen eller energin, den saknas inte hos Rosengårds isländska mittback.

– Jag är jättetaggad och ser fram emot att spela. För två månader sedan var vi vana vid att spela matcher var fjärde dag och nu är det mer än två veckor sedan senaste matchen.

– Vi har haft mycket tid för att återhämta oss så man känner sig pigg och fräsch, säger Arnardóttir.

Spelat nästan varje minut

När Rosengårds bygge håller på att rämna efter alla skador som laget är drabbat av så finns det ett stabilt fundament kvar. Guðrún Arnardóttir har spelat nästan varenda minut på hela säsongen.

– Jag var utbytt en gång... mot Hammarby tror jag, säger isländskan med ett leende.

Och isländskan, som trots all speltid, fortfarande är pigg i kroppen.

– Det känns jättebra faktiskt. Man har fått återhämta sig nu och kunnat köra lite styrka i gymmet.

Möjlighet att anfalla

Arnardóttir tror att Rosengård har en bra chans mot Benfica.

– Det är ett bra lag, de vill spela bollen så vi måste ha vårt försvar på plats men jag tror också det blir möjligheter för oss att anfalla på dem. Jag tror det blir en jämn match men jag tror att om vi gör allt vi kan så tror jag att vi kan ta en vinst

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.