Emma Berglund. Foto: Bildbyrån.

Rosengård förlänger med kaptenen

Uppdaterad
Publicerad

FC Rosengård förlänger kontraktet med lagkaptenen Emma Berglund.

– Det finns ingen annan klubb jag hellre skulle spela i än i FC Rosengård, säger hon i ett pressmeddelande.

33-åriga Emma Berglund spelade för Rosengård under 2015-2017 för att sedan representera PSG och Göteborg i några år. Inför säsongen 2020 återvände försvarsspelaren till Malmö.

– Jag trivs jättebra i både staden och klubben. Det har jag alltid gjort och det känns verkligen som hemma för mig, säger hon.

Emma Berglund tog över kaptensbindeln i Rosengård när Caroline Seger uteblev från spel under sommaren. Hon har nyligen tagit sitt sjunde SM-guld när Rosengård i förra veckan säkrade seriesegen i kavaj.

Emma Berglund har skrivit ett kontrakt med Malmöklubben som sträcker sig över 2024.

– Berglund är otroligt viktig för oss, en sann kulturbärare som kan få med sig hela laget och bidra till att vi blir starka kollektivt. Hon presterar alltid på en hög och jämn nivå och vi är väldigt glada att få ha henne kvar hos oss ett tag till, säger sportchefen Therese Sjögran i ett pressmeddelande.

KLIPP: Här firar Rosengård SM-guldet (31 oktober):

Javascript är avstängt

Javascript måste vara påslaget för att kunna spela video
Rosengård firade guldet framför hemmafansen. Foto: Bildbyrån

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.