Javascript är avstängt

Javascript måste vara påslaget för att kunna spela video

Så följde Rosengård guldavgörandet på tv: ”Lagchatten gick varm”

Uppdaterad
Publicerad

Rosengård blev svenska mästare när Linköping tappade poäng mot Kalmar. Spelarna satt på olika håll och följde matchen på tv.

– Det var väldigt oväntat. Blev lite konstigt och ett antiklimax, säger Rosengårds Emma Berglund till SVT Sport på dagens träning när guldlaget träffades för att ”fira”.

Rosengårds guldlag träffades idag på ett träningspass för första gången sedan det igår stod klart att SM-guldet var bärgat.

– Underbart att komma hit och få fira med tjejerna för det blev inte så mycket igår, säger Olivia Schough, som följde matchen hemma hos  Fiona Brown tillsammans med Emma Berglund och Caroline Seger.

– Lagchatten gick varm efter att guldet var hemma men det var ändå så att vi sågs först i dag, säger Schough, som inte känner någon besvikelse över att de inte själva ”spelade hem” guldet.

– Eller det gjorde vi ju, genom att få ihop de poängen som krävdes för att kunna sitta hemma igår framför tv:n.

Och firandet som uteblev igår hoppas man ta igen i hemmamatchen på måndag mot Djurgården.

– Nu vet vi ju om att vi får fira på hemmaplan så vi kan planera det. Men det är klart att det hade blivit lite mer spontant om vi fått fira på planen, säger Berglund.

– Vi hoppas att alla som kommer på Barcelona-matchen kommer på måndag också, säger Schough.

På torsdag spelar Rosengård Barcelona i Champions League på hemmaplan i Malmö. Och det är ett lag som kommer dit som stora underdogs, men med ett uppumpat självförtroende efter SM-guldet.

– Nu har vi positiv energi och har ju sett fram emot den här matchen länge, säger Berglund.

KLIPP: Rosengårdstränaren hyllar laget efter SM-guldet: ”Vi har hittat en kontinuitet” (24 oktober)

Javascript är avstängt

Javascript måste vara påslaget för att kunna spela video
Renée Slegers ledde sitt Rosengård till guld under första hela säsongen som huvudtränare. Foto: Bildbyrån

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.