Javascript är avstängt

Javascript måste vara påslaget för att kunna spela video
Rosengård klart för Champions League – efter drömmål av Sofie Bredgaard. Foto: Aftonbladet/Bildbyrån

Rosengård klart för Champions League – efter drömmål av Sofie Bredgaard

Uppdaterad
Publicerad

Efter Champions League-missen i fjol – nu är Rosengård klart för gruppspel i fotbollens finrum. Det svenska mästarlaget körde över norska Brann efter ett riktigt drömmål.

– Ett snabbt inkast, jag vände bort min spelare och ja, ett okej mål skulle jag säga, säger en ödmjuk Sofie Bredgaard till SVT Sport efter matchen.

Den första matchen i Champions League-kvalet slutade 1-1 – inför returen på Malmö IP ikväll var det därför helt öppet i kampen om gruppspelsplatsen.

Men tidigt i andra halvlek tog Rosengård kommandot. Och det var danskan Sofie Bredgaard som fick på en riktigt drömträff som seglade in rätt upp i krysset.

– Det var skönt att se den gå i mål idag, säger målskytten till SVT Sport.

Bara fem minuter senare utökade Mimmi Larsson till 2-0. När 28-åringen satte även 3-0 kändes det som att Champions League-platsen var klar.

Då, lite från ingenstans, reducerade plötsligt Brann-inhopparen Maria Brochmann. Men närmare än så kom inte norskorna – Rosengård vann med 3-1 och kunde fira Champions League-platsen efter slutsignal.

– Det ska bli jättekul, det är jättestort. Det har varit en fantastisk resa de här två matcherna och att vi avgör hemma på IP det är ganska skönt, säger Bredgaard.

– Jag vet ju historiken från förra året, att de inte tog sig vidare till gruppspel. Så man har ju känt att i år ska vi verkligen ta oss in, så det har ju varit en press. Men vi har levererat och jag är väldigt stolt över laget.

Gruppspelet lottas den 3 oktober och inleds den 19 oktober. Finalen spelas i Eindoven den tredje eller fjärde juni.

UEFA Women's Champions League

FC Rosengård logo

FC Rosengård

3 - 1

SK Brann logo

SK Brann

Malmö IP, Malmö

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.