Rosengård klart för final i Svenska Cupen. Foto: Bildbyrån

Rosengård klart för final i Svenska cupen

Uppdaterad
Publicerad

Rosengård är klart för final i Svenska cupen efter att ha besegrat Eskilstuna med 1-0. Mimmi Larsson blev matchens enda målskytt i den första halvleken.

Det blir Damallsvenskans två giganter som gör upp i Svenska cupens final. Igår blev Häcken klart för final. Och idag blev det klart att de ställs mot Rosengård.

Rosengård inledde matchen mot Eskilstuna i ett rasande tempo och öste på framåt. Och till slut kom utdelningen. Efter elva minuters spel gav Mimmi Larsson hemmalaget ledningen med 1-0.

Efter ledningsmålet kunde Eskilstuna hålla i bollen lite mer men lyckades inte skapa några farliga målchanser och ställningen i paus var 1-0.

I andra halvlek försökte Eskilstuna få in ett kvitteringsmål för att hålla hoppet om en finalplats vid liv. Men de lyckades inte få in ett kvitteringsmål och Rosengård är därmed klart för final i Svenska cupen.

Där ställs de mot Häcken. Finalen spelas den 26 maj och sänds i SVT.

Den kommer att spelas på Malmö IP då Rosengård vann lottningen om hemmaplan som sändes i Sportspegeln tidigare under söndagen.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.