Foto: TT NYHETSBYRÅNVisa alla (2)
Visa alla (2)

Dyrköpt seger för Rosengård

Uppdaterad
Publicerad

Det blev en dyrköpt seger (2–1) för Rosengård i Skånederbyt mot Kristianstad. Fjolårets skyttedrottning Gaëlle Enganamouit lämnade arenan i tårar med en knäskada – och Natasha Andonova fick bäras ut på bår med ont i nacken. ”Det är två viktiga spelare som vi behöver den här säsongen”, säger Marta till SVT Sport.

Det tog bara två minuter för Rosengård att göra damallsvenskans första mål den här säsongen.

Marta fick stå helt omarkerad i bortre delen av straffområdet och satte behärskat 1–0 bakom Brett Maron.

– Jag hade inte räknat med att göra mål så snabbt men som anfallare vill man alltid göra mål så det var roligt, säger brasilianskan.

Men glädjen blev kortvarig – Kristianstad kvitterade bara tre minuter senare. Jenny Danielsson slog en lång svepande passning in i straffområdet och Johanna Rasmussen utjämnade från nära håll.

Magnetröntgas till veckan

– När vi fick första målet så snabbt trodde jag att det skulle bli en lugn resa men vi tog många felbeslut och slarvade, säger Marta.

Natasha Andonova träffade ribban i den 17:e minuten men ledningsmålet kom i stället i den 34:e minuten. Det efter en ganska märklig situation där en styrning fick bollen att ändra riktning. Målet tilldelades nederländska nyförvärvet Lieke Martens.

Ett annat nyförvärv, fjolårets skyttedrottning Gaëlle Enganamouit, byttes in efter en dryg timmes spel men fick haltande ledas av planen bara 15 minuter senare. Kamerunskan lämnade arenan i tårar och kunde inte räta ut knäet.

– Någonting har hänt i knäet men hon hade för ont och var för svullen för att kunna göra en riktig undersökning nu. Hon kommer att magnetröntgas i början av nästa vecka, säger Rosengårds sjukgymnast Malin Lundgren till SVT Sport.

”Kunde vara en hjärnskakning”

Rosengård tryckte på för ytterligare mål men siffrorna stannade vid 2–1. I slutet av matchen fick Natasha Andonova bäras ut på bår efter att ha gjort illa nacken i samband med en nickduell.

– Natasha kunde ta sig hem själv men eftersom det kunde vara en hjärnskakning var vi försiktiga från början, säger Malin Lundgren.

Marta igen:

– Det är två viktiga spelare för oss. Vi behöver dem friska och redo att spela. Nu får vi se vad som händer. Jag hoppas att allt är bra med dem och att de kan spela redan nästa match, säger Marta.

Damallsvenskan
FC Rosengård logo

FC Rosengård

2 - 1

Kristianstads DFF logo

Kristianstads DFF

Malmö IP, Malmö
Publik: 860
Domare: Sara Persson

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer