Rosengårds Sanne Troelsgaard jublar efter sitt 2–0. Foto: Bildbyrån

Rosengård vann efter att vattenspridaren skapat kaos

Först öste det vatten över Malmö IP när en vattenspridare försenade matchen med tio minuter. Sedan öste Rosengård in mål i Skånederbyt mot Kristianstad – det blev enkel seger med 5–1.

– Jag tycker faktiskt att det var en svår match trots att vi gör fem mål, säger danskan Sanne Troelsgaard till SVT Sport.

Avsparken mellan Rosengård och Kristianstad fick skjutas upp i tio minuter när de inte lyckades få stopp på en vattenspridare.

När matchen väl blåstes i gång kopplade Rosengård tidigt greppet och efter en dryg halvtimme kom ledningsmålet när kroatiska landslagsspelaren Iva Landeka bjöd på ett klassavslut från position strax utanför straffområdet.

Det sista som hände före pausvilan var att Sanne Troelsgaard curlade in bollen vid bortre stolpen till 2–0.

– Jag har faktiskt övat på den hela veckan. Då har jag gjort det med högern, men nu var jag tvungen att ta den med vänstern. Som tur var gick den in ändå, säger hon till SVT Sport.

Dominansen fortsatte i den andra halvleken när anfallsparet med Lisa-Marie Utland och Hailie Mace – som fick starta på bekostnad av stjärnan Anja Mittag – gjorde varsitt mål.

Gästerna tröstmålade i den 90:e minuten innan Malmö-födda inhopparen Ebba Wieder, 20, fastställde slutresultatet 5–1. En enkel derbyseger där fyra olika importer nätade för Rosengård.

Laget går nu upp i serieledning i den haltande tabellen, en poäng före Göteborg som i dag kryssade mot Eskilstuna.

Ett tråkigare besked för Rosengård är att VM-aktuella Nathalie Björn fick en skadekänning och blev utbytt i slutet av den första halvleken. Hon fick då vaden hårt tejpad. Efteråt hoppade hon runt på kryckor.

– Vidare undersökning ska göras innan vi kan uttala oss mer, men det är en känning i vaden, säger sjukgymnasten Malin Sjögren till SVT Sport.