Rosengård starkast i toppmötet

Rosengård vann seriefinalen mot Linköping med 4-3.

Segerorganisatör för gästerna blev Loreta Kullashi med två mål.

– Jätteskönt. Det är klart som forward vill man gör mål, säger Kullashi till Viaplay.

Toppmötet mellan serieledande Rosengård och tabelltvåan Linköping bjöd på högt tempo, bra spel och flera fina mål.

Störst avtryck i den första halvleken gjorde Loreta Kullashi som svarade för dubbla fullträffar. Den 23-åriga anfallaren var själv med och byggde upp anfallet som låg till grund för 1-0-målet efter en halvtimmes spel.

Efter bristande kommunikation i Linköping, där både målvakt och utespelare försökte få undan ett inlägg, hamnade bollen hos Kullashi som enkelt kunde rulla in ledningsmålet i öppet mål.

Kanonträff av Schough

Innan den första halvleken var slut hade Kullashi också gjort 2-1 till gästerna.

– Jätteskönt. Det är klart som forward vill man gör mål. Jag är jätteglad att jag kan hjälpa laget, säger Kullashi till Viaplay.

Efter dubbla mål i mitten på den andra halvleken, först 3-1 av Rosengård och sedan 2-3 av Linköping, drog Olivia Schough till med ett snyggt mål i den 80:e minuten.

Fint framspelad av Mimmi Larsson fick Schough kanonträff när hon utökade Rosengårds ledning.

– Vi gör misstag och är inte tillräckligt bra nör de gör sina mål. Det är något vi måste göra bättre till näsdta match och till nästa toppmöte, säger Linköpings Nilla Fischer till SVT Sport.

Dansade på mållinjen

Men dramatiken tog inte slut där.

I matchminut 90 reducerade Amalie Vansgaard till 3-4. Bollen dansade på mållinjen innan den bedömdes vara helt över linjen.

Linköping pressade på för en kvittering men Rosengård höll undan och vann seriefinalen med 4-3.

– Det svänger matchen igenom. När det står 4-2 känns det ganska komfortabelt men det är konstiga misstag i dag och vi får inte riktigt undan bollen. Så det var skönt att komma ifrån med tre poäng, säger Caroline Seger.

Rosengård, som är obesegrat i årets damallsvenska, tog därmed sin nionde seger. För Linköping blev det inte bara förlust utan laget fick också klara sig utan Nilla Fischer som byttes ut i den 73:e minuten och sedan fick vaden bandagerad.