Sanne Troelsgaard gjorde två av Rosengårds mål. Foto: Avdo Bilkanovic

Rosengård tog historiskt stor seger mot Lanchkhuti

Uppdaterad
Publicerad

Rosengård tangerade sitt Europarekord när de vann med 7–0 borta mot georgiska Lanchkhuti förra veckan.

I dag överträffade de rekordet – med råge.

Laget tog sin största seger någonsin i Europa då de vann returen med hela 10–0.

Nu är de klara för åttondelsfinal.

Nej, det blev aldrig speciellt spännande i Malmö i kväll, då Rosengård tog emot georgiska Lanchkhuti i returen av Champions Leagues 16-delsfinal.

Redan efter sex minuter gjorde Sanne Troelsgaard 1–0, och därefter ramlade målen in med jämna mellanrum.

Tidigare rekordet: 7–0

Till slut vann laget alltså med hela 10–0, vilket är klubbens största seger någonsin i Europa-sammanhang. Det tidigare rekordet var alltså 7–0, vilket de förutom förra veckan även vann med i den andra 16-delsfinalen hemma mot finska PK-35 Vantaa 2015. För att ytterligare betona hur överlägset Rosengård var så kan vi nämna att laget hade hela 45 avslut mot mål, jämfört med Lanchkhutis 0. I skott på mål vann Rosengård med 28–0.

De 17–0 som laget vann med totalt är även lagets överlägset största totalseger i Europa. Deras tidigare rekord var 9–0 mot just PK-35 och 10–1 mot ungerska MTK Hungaria i 16-delsfinalen 2012.

– Sett över två matcher är vi ju så mycket bättre än detta laget. Vi har bra attityd i dag, säger Rosengårds Caroline Seger.

”Skönt att vara vidare”

Den 16 februari lottas åttondelsfinalerna som sedan avgörs i mars.

– Skönt att vara vidare. Vi vill ju gå långt i Champions League och vi har börjat resan på bästa möjliga sätt, säger Caroline Seger.

UEFA Women's Champions League

FC Rosengård logo

FC Rosengård

10 - 0

Guria Lanchkhuti logo

Guria Lanchkhuti

Malmö IP, Malmö
Publik: 0
Domare: Shona Shukrula

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.