Cupmästaren Rosengård utslaget

Regerande cupmästaren FC Rosengård har spelat färdigt i svenska cupen. Kristianstad överraskade med att hämta upp 0–2 till 2–2 och därmed gå vidare till semifinal.

I höstas var FC Rosengård bara en match ifrån att bli svenska dammästare i fotboll. Men laget förlorade sista matchen mot Göteborg samtidigt som Piteå vann och tog hem SM-guldet. Och Europaplatsen.

Nu försvann också nästa möjlighet till en titel. Inför det avslutande mötet i grupp 2 hade både Rosengård och Kristianstad vunnit sina två inledande matcher, fast Kristianstad med fler mål.

Rosengård gjorde 1–0 tidigt genom Sanne Troelsgaard och sedan kom 2–0 genom landslagskaptenen Caroline Seger.

Men Kristianstad kämpade vidare, Alice Nilsson gjorde 2–1 direkt efter paus och en bit in i andra halvlek nickade Svava Ros Gumundsdottir. Ett mål som betydde att Rosengård var ute ur cupen.

Men oturen slutade inte där för Rosengård. Sydsvenskan och Kvällsposten rapporterar att lagets danska landslagsstjärna Sanne Troelsgaard kan ha brutit armen. Hon tvingades avbryta matchen efter en kollision med Kristianstads målvakt Brett Maron och enligt Kvällsposten fördes hon till sjukhus för röntgen efter matchen.

– Vi får väl se om det är en fraktur eller inte på armen. Hon blir ju träffad rätt så hårt av målvakten som är väldigt sen och otajmad i sin utrusning, säger Rosengårds tränare Jonas Eidevall enligt Sydsvenskan.

Förutom Kristianstad är också Djurgården, Göteborg och Piteå klara för vidare spel i svenska cupen. Semifinalerna spelas på lördag 16 mars.