Caroline Seger nätade för första gången på länge – se alla mål från Rosengårds Champions League-match mot Subotica Foto: Bildbyrån

Rosengård vann första CL-mötet – Caroline Seger målskytt

Rosengård har tagit greppet om Champions League-kvalet efter 2-1 mot serbiska Subotica på bortaplan.

Caroline Seger stod bakom ledningsmålet – hennes första nätträff i klubbtröjan på ett och ett halvt år.

Perioder av skadefrånvaro har hållit henne borta från fotbollen och senast Caroline Seger nätade i Rosengårdströjan var i allsvenska matchen mot Häcken i april 2022 (som slutade oavgjort 2-2).

Dagens mål var med andra ord efterlängtat.

– Det var länge sedan sist och hör inte till vanligheterna, så det var såklart jätteskönt att få göra det målet. Speciellt i Champions League, säger Seger till SVT Sport direkt efter matchen.

Olivia Schough slog en hörna i nionde matchminuten som Seger skarvade i nät med huvudet efter en nick från Emma Berglund.

– Det är perfekt tajming efter Emmas första touch på bollen, säger Seger.

Försvarsmiss bakom kvitteringsmålet

I 28:e kvitterade Subotica, som är den stora giganten inom serbisk damfotboll, efter en rejäl miss i Rosengårdsförsvaret.

Emma Berglund stod för en allt för snålt slagen hemåtpass som Zeljka Belovan lobbade i mål precis före en utrusande Eartha Cumings i Rosengårdsmålet.

Olyckligt för Berglund, som en stund senare utgick med en befarad skada (ersattes av Emilia Larsson).

”Måste lita mer på oss själva”

Lagkapten Seger efterfrågar ett större lugn i laget inför returen om en vecka.

– Vi blir lite stressade, det gäller vårt passningsspel också. De sätter rätt mycket press och vi måste lita mer på oss själva och bli mer distinkta i vårt passningsspel, så vi kan spela förbi deras press.

I andra halvlek placerade Ria Öling in segermålet för Rosengård efter ett vackert anfall som ställde mittfältaren fri med målvakten.

Returen spelas på Malmö IP den 18 oktober och laget som vinner dubbelmötet går vidare till gruppspelet i Champions League.