Kristianstads målvakt Brett Maron skadades i matchen mot Rosengård och ligger på intensiven med en njurskada. Foto: Bildbyrån

Kristianstads målvakt på intensiven

Uppdaterad
Publicerad

Rosengård är fortsatt med i guldstriden efter seger idag mot Kristianstad med 3-0.

– Vi visste att vi var tvungna att vinna och det stod mycket på spel. Att vi kan vinna sådana matcher betyder mycket för oss, säger Anja Mittag till SVT Sport.

Gästerna som hade fyra raka segrar inför dagens möte fick inte till spelet och släppte in första målet redan i den nionde minuten. 

Rosengård utökade ledningen strax före paus då Celia Jiménez Delgado kunde stöta in bollen från nära håll. I samma situation åkte Brett Maron i kristianstadsmålet på en riktig smäll och blev liggande en lång stund. Maron fortsatte efter paus men byttes ut i andra halvlek och ersattes av Moa Olsson.

Maron till sjukhus

Sent under söndagen kom uppgifter om att Maron tvingats till intensivvård efter smällen hon ådrog sig i matchen.

– Brett ligger på intensiven i Malmö för observation i natt. Hon har fått en skada på njuren och en blödning. Hon har även fått en spricka på urinröret, säger Elisabet Gunnarsdottir, tränare i Kristianstad, till Kvällsposten.

Det är ännu oklart om och när det blir en operation.

Mittag avgjorde

Strax före Kristianstads målvaktsbyte hade Anja Mittag avgjort matchen. Fiona Brown drev runt på vänsterkanten och hittade Mittag som distinkt satte det avgörande målet.

– Jag är stolt över laget, vi gjorde en jättebra insats. Det var välförtjänt, tre poäng så vi är väldigt glada idag, säger Anja Mittag till SVT Sport efter matchen.

Damallsvenskan

FC Rosengård logo

FC Rosengård

3 - 0

Kristianstads DFF logo

Kristianstads DFF

Malmö IP, Malmö
Publik: 863
Domare: Tess Olofsson

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.