Olivia Schough gjorde ett av målen för Rosengård i segern. Foto: Bildbyrån

Rosengård vann toppmötet – tillbaka i serieledning

Ett revanschsuget Rosengård mot ett toppjagande Häcken.

Toppmötet på Malmö IP blev inte riktigt den kamp som många hoppats på.

Rosengård styrde spelet från början till slut och vann klart med 2-0.

– Det var viktigt att studsa tillbaka efter Piteå-matchen, säger Rosengårds tränare Renée Slegers till SVT Sport.

Efter säsongens första förlust mot Piteå förra omgången gick hemmalaget snabbt upp i ledning. Från en hörna i den tionde minuten kunde Rebecca Knaak nicka in 1-0 för Rosengård. Tyskan gjorde sin första start för Rosengård senast mot Piteå, då nickade hon också in sitt första mål för klubben.

Häcken, som gjorde sex mål mot Örebro i föregående omgången, hotade också framåt. Några minuter innan halvtidsvilan spelade de fram Andrine Hegerberg i ett toppenläge i den vänstra sidan av straffområdet. Men vid skottmomentet halkade norskan och fick endast iväg en lös boll på mål.

Knappt en minut senare kunde Rosengård vända spelet. Sofie Bredgaard slog en skärande djupledspassning perfekt i steget till Olivia Schough som tog emot och avslutade det snabba anfallet med en fint placerat 2–0-mål.

Kom inte ikapp

Med ledningen efter 45 minuter spelade befann sig Rosengård åter i serieledning. Häcken, i behov av poäng för att haka med i toppen, agerade inför den andra halvleken genom ett dubbelbyte. Bland annat fick anfallaren Pauline Hammarlund, målskytt senast mot Örebro, ta plats på planen.

Men de riktigt heta lägena kom inte för Häcken. Det bästa kom i 84:e minuten efter en frispark som nickades ner framför Rosengårdsmålet, men målvakten Teagan Micah kom ut till bollen precis framför fötterna på en fri Anna Anvegård.

”Släpper in två enkla”

Med det stod sig resultatet, vilket innebar att Rosengård kunde återta serieledningen från Linköping. För Häckens del blev det kännbart poängtapp sett till kampen om en topp tre-placering och en Champions League-plats.

En blytung förlust för Hisingslaget, menar Filippa Curmark.

– Vi släpper in två enkla mål, då är det uppförsbacke direkt. De var bättre än oss i dag, helt enkelt, säger kaptenen.

Tio poäng efter ettan nu, hur ser du på era möjligheter?

– Inte så mycket att fokusera på tabellen nu, vi får se till att snacka ihop oss och ta nya tag på söndag (Kristianstad på bortaplan).