Anni Hartikainen lämnar Kups för Rosengård. Foto: Walter Luger / BILDBYRÅN

Rosengård värvar den finländska talangen Anni Hartikainen

Uppdaterad
Publicerad

Rosengård blev ”bara” sjua i damallsvenskan den gångna säsongen. Nu har man börjat rusta inför nästa säsong. Anni Hartikainen, 20, är klar för Malmöklubben.

– Anni är en av Finlands största talanger, säger sportchef Therese Sjögran till klubbens hemsida.

Anni Hartikainen kommer närmast från Kups där hon hade en sensationell säsong i den finländska ligan då laget vann guld och 20-åringen blev utsedd till säsongens bästa spelare.

Under året debuterade ytterbacken också a-landslaget, men fick också uppmärksamhet för att hon missade flyget då Finland skulle möte Slovakien borta i Nations League.

Hon hade varit en fotbollsgala dagen innan och förbundskaptenen Marko Saloranta valde då att inte ta med henne i truppen.

– Tyvärr har Anni inte tagit samma ansvar för laget och dess målsättningar som de andra deltagarna på galan, i och med att hon missade flyget, sade Saloranta.

– Jag försenade mig bara på grund av min egen oförmåga att organisera. Det finns ingen bortförklaringar, jag tar fullt ansvar, skrev Hartikainen på Instagram.

Hartikainen blir Rosengårds andra finländska då Ria Öling redan finns i laget.

– Jag är så glad över att börja denna nya resan med Rosengård. Det här är nästa steg i min karriär och jag kan inte vänta med att börja arbetet. Jag ser fram emot att träffa hela laget och även alla supportrar, säger Hartikainen.

MER ROSENGÅRD: Se Bonmatis assist i krossen mot Rosengård

Javascript är avstängt

Javascript måste vara påslaget för att kunna spela video
Foto: DAZN

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.