Javascript är avstängt

Javascript måste vara påslaget för att kunna spela video
Emma Berglund är redo för spel igen. Foto: Bildbyrån

Rosengårds kapten tillbaka efter skada

Uppdaterad
Publicerad

Emma Berglund har inte kunnat spela fotboll på snart två månader. En skada mot Kristianstad i den allsvenska toppstriden satte stopp för större delen av Champions League-hösten. I säsongens sista hemmamatch mot Bayern München är lagkaptenen tillbaka på planen.

– Jag har brottats lite såklart fysiskt men också psykiskt så det är skönt att vara tillbaka nu, säger Emma Berglund.

Efter fyra tunga förluster för Rosengård är den för långtidsskadade Caroline Seger, vikarierande lagkaptenen Emma Berglund tillbaka på planen.

– Det har varit en lång väg tillbaka. Något man trodde skulle gå ganska fort har tagit lång tid. Det har varit frustrerande för egen del att inte kunna bidra på det sättet man är van att göra, säger Emma Berglund till SVT Sport.

Trots att Rosengård inte har någon möjlighet att ta sig vidare i Champions League-spelet värderar lagkaptenen Bayern München-matchen högt.

– Det är klart att vi vill göra det bättre än vad vi har gjort innan. Vi vet att utgångsläget är svårt mot de här bra lagen. Det är en stor skillnad mot de matcher som vi spelar resten av året, säger hon.

Senast lagen möttes tog Rosengård ledningen, en ledning som de senare tappade till en 1-2-förlust.

– Grunden i försvarsspelet är alltid viktigt. Inte bjuda till på småsituationer, för där är de bra och straffar oss mycket. Men också de små saker vi kan göra bättre. Fler maxlöpningar, ta vara på våra fasta situationer, våga gå för det lite gran. Jag tror det är viktigt för os att få en bra känsla, säger hon.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.