Rubensson imponerade inför Sundhage

Uppdaterad
Publicerad

Med Pia Sundhage på läktaren imponerade landslagsmeriterade Elin Rubensson i 1-1-matchen mellan Kif Örebro och hennes Kopparbergs/Göteborg.   

Efter knappt sex minuters spel fick Rubensson, nyss hemkommen från VM, en yta att springa på och gjorde det galant genom hela det passiva motståndarförsvaret – och lär ha stärk sin landslagsaktier inför ögonen på förbundskapten Pia Sundhage. 

– Det var lite gata kändes som, det va bara att springa, sade Rubensson till SVT Sport, och erkände att hon tyckte man skulle ha vunnit matchen.

damallsvenskan 2015

– Det var mycket fram och tillbaka. Vi hade bra lägen och omställningar men tappade bollen lite lätt ibland. Men med lite tur hade vi kunnat få med tre poäng hem, det var synd att vi tappade det.

”Bollar kommer rulla in, så är det bara”

Kopparbergs/Göteborg kom tillbaka efter Rubenssons prestation och i den andra halvleken kunde finska Sanna Talonen trycka in kvitteringen och se till att det blev delad poängpott.

– Som forward måste man gå efter varje boll och den studsade på mig. Jag tyckte faktiskt vi var det bättre laget idag men det gäller att göra flera mål, sade Talonen till SVT.

Örebro har haft förtvivlat svårt att vinna i år, med bara en seger – i kontrast till hela fyra oavgjorde matcher.

– Det är bara att fortsätta, vi skapar så mycket chanser att vi måste tro på det. Bollarna kommer gå in, så är det bara, sade Talonen.

Kopparbergs/Göteborg behåller sin fjärdeplats i tabellen medans Kif Örebro ligger kvar på nionde plats, fyra poäng över kvalstrecket.

Se hela intervjuerna med Talonen och Rubensson ovan.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.

damallsvenskan 2015

Mer i ämnet