Elin Rubensson klev av träningen. Foto: Bildbyrån

Rubensson klev av – nya skador oroar i landslaget

Uppdaterad
Publicerad

Idag lämnade Elin Rubensson landslagets träning med en känning.

– Jag vet inte alls status. Såg att det var nåt och att hon åkte härifrån. Jag förmodar att nånting hände, säger den assisterande förbundskaptenen Magnus Wikman.

Rebecka Blomqvist stukade foten under samlingen och är borta året ut. Anna Anvegård dök aldrig upp till samlingen på grund av en hjärnskakning. Stina Blackstenius har fortfarande inte spelat sedan hon fick känning i sitt knäveck i Champions League-mötet mot Benfica för knappt tre veckor sedan, och Hanna Bennisson dras fortfarande med en förkylning.

Nya spelare

Nu kommer nästa smäll: Elin Rubensson lämnade fredagens träning på Ullevi med någon form av känning. Nu kan landslaget kalla in fler spelare till tisdagsmatchen mot Slovakien.

– Vi får se hur vi gör. Är övriga så pass friska att de kan spela så tar vi inte in någon. Men det kan bli aktuellt om fler spelare är tveksamma, säger Wikman.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.