Javascript är avstängt

Javascript måste vara påslaget för att kunna spela video
Elin Rubensson och Stina Blackstenius. Foto: Bildbyrån

Rubensson och Blackstenius tillbaka i träning

Uppdaterad
Publicerad

Elin Rubensson och Stina Blackstenius har tagit det lugnt i början av veckan.

Men nu tränar de för fullt – och båda räknar med att spela tisdagens EM-genrep mot Brasilien.

– Det blir ju lätt att man oroar sig och hamnar i katastroftankar att det ska bli värre, men nu har det gått åt rätt håll så det känns bra, säger Blackstenius.

Både Elin Rubensson och Stina Blackstenius har dragits med skadeproblem den senaste tiden. Rubensson har brottats med en överansträngning i ett lår och Blackstenius tvingades utgå från måndagens träning efter en skadekänning.

Men nu är de tillbaka och tränar för fullt.

– Jag mår bra, allt har gått enligt plan och jag har tränat på fullt nu och tryckt på ordentligt i dag så det känns kul, säger Rubensson som inte varit bekymrad trots att hon inte spelat en match sedan den 29 maj.

– Jag har en väldigt bra grundfysik som jag byggt upp den här säsongen så det är jag inte så rädd för, sen är det klart att det var ett tag sen jag spelade match men det känner jag mig inte orolig för, säger hon.

Javascript är avstängt

Javascript måste vara påslaget för att kunna spela video

”En positiv utveckling”

Blackstenius har tränat med ett tejpat ben under slutet av veckan.

– Nu har jag tränat fullt de senaste dagarna, det har varit en positiv utveckling från de första dagarna då jag kände en liten trötthet men det var bäst att ta det säkra före det osäkra, säger hon.

Hann du själv bli orolig?

– Egentligen inte. Det var inget som hände, mer än trötthet och en ovana att jag inte spelat fotboll på ett tag och vänja kroppen vid att spela fotboll igen. Det var bara en liten reaktion men det blir ju lätt att man oroar sig och hamnar i katastroftankar att det ska bli värre, men nu har det gått åt rätt håll så det känns bra

Du har tränat hårt tejpad?

– Det har bara varit ett stöd för mitt ben, du får nästan fråga det medicinska teamet om men det hjälpte i alla fall.

Är du redo för 90 minuter mot Brasilien?

–Jag vet faktiskt inte. Det är förmodligen lite orimligt att spela 90 minuter med tanke på att jag inte har spelat match på väldigt länge, men först och främst ska man vara med i startelvan, vi får se när det närmar sig matchen men jag hoppas att jag kan vara redo för några minuter i alla fall.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.