Rubensson: ”Ville ta tillbaka min plats”

Uppdaterad
Publicerad

Det är två år sedan som Elin Rubensson fick dra på sig den blågula landslagströjan. Senast var i VM i Frankrike 2019. Men nu är Häcken-spelaren uttagen i VM-kvaltruppen, något hon jobbat hårt för.

– Det är ingenting som jag någonsin förväntar mig utan det är hårt arbete som ligger bakom. Det har känts bra nu på slutet och jag känner att jag är tillbaka i fysiskt bra form, säger Rubensson till SVT Sport.

Av de 25 spelare som blivit uttagna i Peter Gerhardssons trupp var 22 av dem med redan på OS-resan i somras. En av de som såg OS-framgångarna på TV var Elin Rubensson som slitit för att komma tillbaka efter mammaledigheten.

– Det har varit upp och ner. Det har gått väldigt snabbt och det har gått bra men varit väldigt slitigt också, säger Elin Rubensson och fortsätter.

Damlandslaget i fotboll

– Jag har lagt ner väldigt mycket extra träning, mycket tid och kraft på att komma tillbaka och få tillbaka det här lilla extra, så det klart att det har varit jobbigt både mentalt och fysiskt.

”Såg det här framför mig”

– Jag fått jättebra stöd med det jag behövt. Klubben har hjälpt till med det extra hjälpen jag har behövt både mentalt och med träningen, men sen jag tror också att mycket har att göra med att jag bestämt mig också. Jag bestämde rätt tidigt att jag ville ta tillbaka min plats både i allsvenskan och i landslaget. Så jag såg det här framför mig.

Ny position efter comebacken

Rubensson, som tidigare spelat som central mittfältare, har inlett säsongen med Häcken som ytterback, och det är också i den rollen hon blivit uttagen till landslagstruppen.

– Det här året har varit fokus på att komma tillbaka och så fick jag chansen att spela ytterback hemma och det har passat mig ganska bra, så det var naturligt att jag blev uttagen i den rollen här (i landslaget) också, säger Rubensson som däremot vill ta sig tillbaka till mittfältet igen.

– I framtiden vill jag upp på mittfältet igen, men just nu passar det mig att vara på ytterbacken.

KLIPP: Peter Gerhardsson inför VM-kvalmatchen mot Slovakien (13 september 2021)

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.

Damlandslaget i fotboll

Mer i ämnet