Foto: Bildbyrån

Rusningar mellan fansen efter MFF-AIK-matchen

Uppdaterad
Publicerad

Efter Malmö FF-AIK 3-0 stannade ett antal AIK-fans kvar och kastade stolsitsar omkring sig.

– Det har varit lite rusningar mellan MFF- och AIK-supportrar men inget större. Det som stack ut mest var att vissa av AIK-supportrarna kastade stolsitsar mot ordningsvakter. I samband med detta är det en AIK-supporter som träffas av en annan AIK-supporter i nacken och han skulle tas till sjukhus med hjälp av sina vänner, säger presstalesmannen Patric Fors på polisregion Syd till SVT Sport.

Skadades några andra, exempelvis ordningsvakter?

– Jag känner till att två ordningsvakter har fått sitsar kastade på sig. Det är oklart om de blivit skadade.

Fyra åtalades

I höstas inträffade en liknande incident där fyra män nyligen åtalades för händelsen. Det finns gott om filmmaterial från kvällens händelse som fortsatte utanför arenan.

– Utanför har det varit ett par rusningar mot varandra men inga regelrätta slagsmål. Sedan tog sig de flesta till Malmö Central och tåget gick 19.04 så nu är det väldigt lugnt, säger Fors till SVT några minuter att efter tåget till Stockholm avgått.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.