Krisdrabbade Manchester United förnekar ryktet att tränare José Mourinho ska sparkas efter helgens match. Foto: TT arkiv

Rykten kring Mourinho förnekas

Uppdaterad
Publicerad

Under fredagen kom rykten i svang om att Manchester Uniteds tränare José Mourinho skulle få sparken efter kvällens möte med Newcastle – oavsett utgången av matchen.

Men flera engelska medier som BBC och Sky Sports har nu fått uppgifter om att Mourinho kommer att sitta kvar. Klubben har gjort sin sämsta ligastart på 29 år och inte vunnit på fyra matcher.

Man Uniteds två föregående tränare Louis van Gaal och David Moyes fick sparken efter att läckor kommit till pressens kännedom i förväg.

”Det är något ruttet i styrelsen”

– Det är något ruttet i styrelsen. Mourinho är en av de bästa tränarna i världen, sa ex-spelaren Gary Neville, 43, med 602 matcher för klubben, i går när han trodde att det var klart med att Mourinho skulle få sparken.

Ett flertal av spelarna har fått kritik av Mourinho: kaptenen Antonio Valencia, Luke Shaw, Anthony Martial och Eric Bailly.

Dessutom har det varit en frostig relation till den dyraste spelaren Paul Pogba. Ett klipp från en filmad träning där Poga gick runt och gjorde highfives med lagkamraterna och sedan frös till is med iskall blick när Mourinho uppenbarade sig blev viral.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.