Mardrömsveckan fortsätter för Manchester United

Mardrömmen fortsätter för Manchester United. Laget förlorade borta mot West Ham i Premier League 1-3 efter ett oturligt självmål av Victor Nilsson Lindelöf.

Efteråt skyllde pressade tränaren José Mourinho förlusten på domarmisstag.

Det har blåst kring Manchester United den senaste veckan. Förra helgen fick de bara oavgjort mot Wolverhampton i ligaspelet och i tisdags blev de utslagna av Championshiplaget Derby i Ligacupen. Dessutom har det i veckan florerat uppgifter om en spricka mellan tränaren José Mourinho och storstjärnan Paul Pogba.

I dagens ligamatch mot West Ham fick de en mardrömsstart när Felipe Anderson elegant klackade in ett högerinlägg från en offsidespringande Pablo Zabaleta redan efter sex minuter.

Domarkritik av Mourinho

– Det var offside. Om det hade hänt i tisdags (i ligacupen) hade vi haft tillgång till VAR och då hade det här inte blivit mål. Assisterande domaren gjorde ett misstag, konstaterar José Mourinho enligt Viasat.

I den 44:e minuten var oturen framme igen för Manchesterlaget när Victor Nilsson Lindelöf fick Andrij Jarmolenko skott på sig och bollen sedan seglade in i David De Geas vänstra hörn fram till 2-0.

– Vi vet att Andrij Jarmolenko är väldigt vänsterfotad. (Nemanja) Matic är på honom och Luke Shaw och Lindelöf är nära honom, men vi är inte tillräckligt aggressiva där, säger Mourinho.

Lindelöf utbytt

Lindelöf fick sedan lämna planen till förmån för anfallaren Marcus Rashford. Och det var just Rashford som gav Manchester United hopp sedan han reducerat med ett drömmål. Rashford klackade in en hörna från Luke Shaw. José Mourinho hävdade också att Rashford borde haft straff.

– Zabaleta spelade inte på bollen och sparkade ner Rashford bakifrån. Ett misstag av domaren.

Men bara minuter senare slog en frispelad Marko Arnautovic in spiken i kistan när han placerade in slutresultatet 3-1.