Foto: Sky Sports

Efter frostiga mötet – Mourinho varnar Pogba

Uppdaterad
Publicerad

Det är frostig stämning mellan José Mourinho och Paul Pogba.

Nu skickar Manchester United-tränaren en varning till storstjärnan.

– Han är en spelare som alla andra och ingen spelare är större än klubben, säger portugisen.

Manchester United har inte fått någon vidare säsongsinledning och mittfältaren Paul Pogba har varit kritisk mot Mourinhos taktiska förmåga. Enligt uppgifter i engelsk media har det uppstått en rejäl spricka mellan tränaren och storstjärnan.

Ryktena tog rejäl fart efter att kamerabilder från Sky Sports visat ett minst sagt frostigt möte mellan Mourinho och Pogba under lagets träning i onsdags.

Vid dagens presskonferens fick tränaren svara på frågor om situationen.

”Det måste jag försvara”

– Manchester United som klubb är större än varje enskild spelare och det måste jag försvara, säger han.

– Jag bryr mig inte om kamerorna. Det var ingen konfrontation, tycker ni att det var det? Det som hände häromdagen händer många andra dagar också. Jag har många konversationer med mina spelare. Högljudda instruktioner och kritik förekommer varje dag. Det är det som coachning handlar om, fortsatte han.

Pogba startar i morgon

På frågan vad de faktiskt sade till varandra svarar portugisen:

– Jag kan inte berätta någonting. Träningen var öppen och det fanns kameror på plats med möjlighet att fånga upp orden. Ni kanske får ändra på dem om ni vill veta allt som sagts. Jag tänker inte kommentera det, det var en konversation, säger Mourinho.

Trots den kyliga stämningen så berättade tränaren att han var väldigt nöjd med Pogbas insatser under träningsveckan.

– Ingen tränade bättre än Paul under tisdag, onsdag, torsdag eller fredag. Och han spelar i morgon (mot West Ham). Om jag är missnöjd med hans arbete så spelar han inte, men den här veckan är jag väldigt nöjd och han spelar.

Se bilderna från Uniteds träning här.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.