Foto: Sky Sports

Pogba av med bindeln: ”United är större än alla”

Uppdaterad
Publicerad

Paul Pogba har fått chansen som Manchester Uniteds lagkapten.

Men det kommer han inte att få igen, enligt tränaren José Mourinho.

– Mourinho sade till spelarna att Pogba inte kommer att vara kapten för att han inte representerar vad en kapten är, säger en källa inom klubben till The Times.

I Antonio Valencias frånvaro har Paul Pogba fått bära kaptensbindeln tre gånger. Men nu rapporterar flera engelska medier att fransmannen har fått uppdraget för sista gången.

– José Mourinho sade till spelarna att Paul Pogba inte kommer att vara kapten för att han inte representerar vad en kapten är och Manchester United är större än alla, säger en källa inom klubben till The Times.

Efter gårdagens chockartade förlust mot Derby i ligacupen bekräftade Mourinho uppgifterna.

– Sanningen är att jag tagit beslutet att Paul inte längre ska vara vice kapten. Men det finns inga problem alls, det är bara ett beslut som jag inte behöver förklara, säger han till Sky Sports.

– Samma person som beslutat att Paul inte längre ska vara vice kapten var samma person som beslutade sig för att Paul skulle vara vice kapten från början. Jag själv. Jag är manager och kan ta den typen av beslut, fortsätter Mourinho.

Manchester United har inte fått någon vidare säsongsinledning och Paul Pogba har nyligen varit kritisk mot Mourinhos taktiska förmåga. Enligt uppgifter i engelsk media har det uppstått en rejäl spricka mellan tränaren och storstjärnan.

Under onsdagsförmiddagen kablade Sky Sports ut bilder från Uniteds träningspass där Pogba och Mourinho såg ut att ha en minst sagt frostig ordväxling.

Se bilderna från Uniteds träning här.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.