Här gör Ryssland första VM-målet

Det var hemmanationen Ryssland som gjorde det första målet i VM-turneringen. I den tolfte minuten nickade Jurij Gazinskij in 1-0 mot Saudiarabien. Ryssland vann med de överraskande stora siffrorna 5-0.

Ett inlägg slogs till den bortre delen av straffområdet där den omarkerade Jurij Gazinskij, 28, nickade in bollen för 1-0, en drömstart. Det var Gazinskijs första mål i landslaget i sin sjunde landskamp.

Strax före pausen ökade Ryssland på till 2-0 efter att inhopparen Denis Tjerysjev lurade två saudier i straffområdet och fint tog sig fram och vräkte upp bollen i närmaste krysset.

Inbytte Artiom Dziuba nickade in 3-0 i mitten andra halvlek – den andre inhopparen som gjorde mål i dag.

1-0-målskytten Gazinskij spelar i Krasnodar med Viktor Claesson och Andreas Granqvist. (Även om Granqvist nu går till Helsingborg).

Gazinskij är defensiv mittfältare och landslagsdebuterade 2015. När han togs ut i VM-truppen var det en överraskning för en del kännare av rysk fotboll. Det rann i väg på slutet och 4-0 och 5-0 kom på tilläggstid.