Foto: SVT

Läget i VM-lagen inför åttondelsfinalerna

Uppdaterad
Publicerad

Så här är läget i lagen inför åttondelsfinalerna.

20.00 Colombia – England

Plats: Otkrytie Arena, Moskva

Avstängningar: Inga

Colombia har motsvarat förväntningarna efter den taffliga premiärförlusten mot Japan. För Englands del kommer det bli den första rejält svåra och samtidigt betydelsefulla matchen. Två lag som satsar offensivt och en match som lär kunna bjuda på underhållande fotboll.

Colombia: Ses av många som en outsider att utmana om medaljerna, men inledde VM långt ifrån förväntat. 2–1-förlusten mot Japan kan möjligtvis förklaras på att laget fick ett rött kort och straff emot sig i den tredje minuten. Ryckte därefter upp sig och 3–0-vinsten mot Polen imponerade. Lagets storstjärna James Rodriguez klev av skadad i den avslutande matchen mot Senegal och frågan är hur laget klarar sig om deras guldklimp tvingas stå över?

England: Imponerade inte direkt i övertidsvinsten mot Tunisien och trots att 6–1-vinsten mot Panama var tydlig är det svårt att veta vad man kan dra för slutsatser av den. Förlorade i den enda ordentligt tuffa matchen mot Belgien med en b-betonad laguppställning. Har fått en ganska enkel start på VM och är därför något svårplacerade. Mot Colombia kommer de dock behöva visa sig från sin bästa sida.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.