Sam Larsson. Foto: Bildbyrån

Sam Larsson tränar med IFK Göteborg

Uppdaterad
Publicerad

Marcus Berg har lämnat Sverige.

Men det finns ändå ett svenskt utlandsproffs på Kamratgården när IFK Göteborg tränar just nu.

Dalian-proffset Sam Larsson har nämligen börjat träna med ”Blåvitt”.

Sam Larsson, 27, lämnade i vintras nederländska Feyenoord för kinesiska Dalian, som ungefär samtidigt värvade Djurgårdens Marcus Danielson. Men på grund av coronapandemin har han ännu inte debuterat för sin nya klubb.

Nu är han, efter att under ett par veckor suttit fast i Hongkong med Danielson och tränaren Rafael Benitez, tillbaka på svensk mark – och tränar med allsvenska IFK Göteborg.

– Sam tränar med oss, men får inte vara med i lagspelet och närkamper för sin kinesiska klubb. Vi får se hur länge han är och kör med oss framöver, säger Blåvitts sportchef Kennet Andersson till Sportbladet.

Kina siktar på junistart

Någon utlåning diskuteras inte för tillfället, men Kennet Andersson stänger inte dörren helt.

– Heter man Marcus Danielson eller Sam Larsson så finns det nog ingen sportchef som utesluter någonting. Men det är inget som vi tittar på – helt ärligt, säger Andersson till Göteborgs-Posten.

Den kinesiska ligan har en målsättning om att starta den 26 juni.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.