Sam Lundholm satte kvitteringmålet på straff i matchen mot Östersund Foto: Bildbyrån

Sam Lundholms straff räddade poäng till Sirius

Alhaji Gero såg ut att bli jämtarnas matchhjälte på Studenternas. Men då drogs Sam Lundholm ner i boxen och fick straff, som han själv utan problem tog hand om. Matchen slutade 1-1, ÖFK:s åttonde raka match utan seger.

Det var två jämnstarka lag som möttes på Studenternas sett till tabellen. Självförtroendemässigt däremot, var det fördel Sirius som skrällde mot Norrköping senast samtidigt som ÖFK inte inkasserat tre poäng i allsvenskan sedan 3-0 mot Helsingborg den 29 april.

Men länge såg det ut som att jämtarna skulle bryta den dystra trenden. Efter en mållös första halvlek där Sirius haft övertaget, kom Östersund tillbaka i andra med mer spelglädje och i 51:a minuten kom ledningsmålet för gästerna.

Alhaji Gero fick först ett friläge men missade. Men några minuter senare var det inget snack om saken, för andra gången på kort tid spelade Dino Islamovic fram Gero, som hittade en yta mellan Siriusbackarna och placerade in 1-0 i bortre.

Lundholm kvitterade på straff

Glädjen blev dock kortvarig för ÖFK. Med ungefär tio minuter kvar tryckte Eirik Haugan till Sam Lundholm i bröstet i straffområdet, Siriusanfallaren föll och domaren dömde straff. Protester i ÖFK-lägret hjälpte inte. Lundholm förvaltade chansen med ett säkert och välplacerat skott till vänster i nät och kvitterade till 1-1, Lundholms femte mål i allsvenskan den här säsongen.

ÖFK-målskytten Alhaji Gero hade ett farlig läge till innan slutsignal, men Lukas Jonsson stod för en fin räddning i Siriusmålet och matchen slutade oavgjort. Östersunds åttonde raka match utan seger i allsvenskan.