Sirius skräll: Haglund avgjorde i den 89:e minuten

Uppdaterad
Publicerad

Det hade varit en rätt så trött tillställning i sommarvärmen, men i den 89:e minuten klev Sirius Philip Haglund fram och gjorde matchens enda mål mot Norrköping på Östgötaporten.

Matchens första chans var Uppsalalagets då Niclas Busch Thor sköt från långt håll, men halvlekens bästa läge hade Alexander Fransson då han testade Lukas Jonsson två gånger om.

Hettan i Norrköping kan ha påverkat matchbilden och det var faktiskt så varmt att domaren valde att ha vätskepauser i mitten av halvlekarna.

I andra halvlek tog hemmalaget över och både Simon Skrabb och Jordan Larsson hade chans att ge dem ledningen.

IFK-stjärnan Simon Thern saknades mot AIK på grund av sjukdom, men mot Sirius hoppade han in och spelade en halvtimme.

I slutet var det faktiskt Sirius som tryckte på och de fick också utdelning genom veteranen Haglund. John Junior Igbarumah fick bollen i straffområdet och så placerade Haglund in 1-0.

– Det är bara glädje. Man ska inte låta för kaxig, men med tanke på hur matchen artade sig är det välförtjänt, säger målvakten Jonsson, som spelade juniorfotboll i Norrköping, till C More.

IFK Norrköping hade fem raka matcher utan förlust innan idag, men den sviten såg Haglund till att den bröts.

Allsvenskan

IFK Norrköping logo

IFK Norrköping

0 - 1

IK Sirius logo

IK Sirius

Östgötaporten, Norrköping
Publik: 8112
Domare: Kaspar Sjöberg

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.