Hör Samuel Gustafson om avbrottet i allsvenska stormatchen. Foto: TT Nyhetsbyrån/SVT

Samuel Gustafson rasar på avbrottet i allsvenskan: ”Bedrövligt”

Matchen mellan Hammarby och Häcken tvingades avbrytas efter att föremål kastats in på planen.

Nu rasar Häckens Samuel Gustafson.

– Det är bedrövligt, säger han till SVT Sport.

Häcken jagade kvittering mot Hammarby på Tele2, men jakten fick ett tillfälligt avbrott.

Öl kastades in

I den 77:e-minuten tvingades domaren Glenn Nyberg avbryta matchen och spelarna fick lämna planen. Per Eliasson, matchdelegat på Svensk Elitfotboll, meddelar att orsaken till avbrottet var att det kastades in öl på planen som träffade både spelare och assisterande domare.

– Det är arbetsmiljöproblematik som gör att det blir ett matchavbrott, säger Eliasson.

Efter ett drygt tio minuter långt avbrott kunde matchen återupptas, och efter slutsignal rasade Samuel Gustafson på situationen.

”Inte bra nog”

– Vi måste få bort det. Det är inte bra nog att spelarnas säkerhet riskeras.

Gustafson får medhåll från Hammarbys målskytt Nahir Besara.

– Det tillhör inte fotbollen. Domaren förtjänar inte att få öl på sig, så det är tråkigt. Det är inte vad Hammarby står för, säger Besara.

Matchen mellan Hammarby och Häcken slutade 2-2, efter att Momodou Sonko räddat poäng i slutminuterna.