Se målet som skickar ner Varberg till superettan i spelaren ovan. Foto: Krister Andersson / BILDBYRÅN

Varberg åker ur allsvenskan – efter Felix Vás första mål

Varberg spelar i superettan nästa säsong.

Det står klart efter att laget föll mot tabellfyran Djurgården på söndagskvällen (1–0).

– Det kommer inte som en chock – det är som det är, säger Varberg-försvararen Joakim Lindner till Discovery +.

Varberg har varit tabelljumbo stora delar under den allsvenska säsongen. Hoppet om överlevnad fanns dock fortfarande kvar, fram till söndagskvällen.

Tabellfyran Djurgården kom på besök men lyckades inte få hål på hemmalaget under den första halvleken.

Precis innan halvtidsvilan hettade det dock till. Felix Vá, som anslöt till Stockholmsklubben i somras, var nära två gånger om, först med huvudet och sedan med högerfoten, men Fredrik Andersson stod för en dubbelräddning.

Vá med första fullträffen

Andra halvlek hann knapp komma igång innan angolanen fick revansch för sin dubbelmiss. Oskar Fallenius tog sig runt på högerkanten och spelade in till Vá som tryckte upp ledningsmålet i nättaket.

1–0 stod sig matchen ut och Varberg åker därmed ur allsvenskan med fyra omgångar kvar.

– Det är inga speciella tankar. Vi har levt med det och det kommer inte som en chock. Det är som det är. Det är svårt att stå här och summera en säsong, vi får ta det en annan gång, säger en uppgiven Joakim Lindner till Discovery + efter slutsignalen.