Östberg: ”Hade hellre sett Rubensson”

Uppdaterad
Publicerad

Sverige vann med 3–0 borta mot Moldavien i torsdags.

Nu väljer Pia Sundhage att göra en förändring inför nästa match.

Jessica Samuelsson går in som högerback.

”Hon är värd chansen”, säger Lilie Persson. Det tycker inte SVT Sports expert Frida Östberg.

När EM-kvalet i fotboll i morgon går vidare med Sverige mot Polen i Göteborg gör Pia Sundhage en ändring i startelvan. Jessica Samuelsson ersätter Elin Rubensson på högerbacksplatsen.       

– Jessica Samuelsson har gjort bra träningar och är värd chansen från start, säger den assisterande förbundskaptenen Lilie Persson.    

Damlandslaget i fotboll

SVT Sports expert Frida Östberg hade hellre sett att Rubensson fått spela.

– Visst det blir energi in i laget men jag hade hellre sett att Rubensson fått mer speltid i det nya systemet, säger Östberg som vill se mer variationer i 4-3-3-systemet.

– Man får inte stirra sig blind på de tre anfallarna utan även försöka få med mittfältarna mer i det offensiva spelet och på så sätt få mer kombinationer. 

”Tror att det blir tuff”

Sverige är stora favoriter inför matchen, men Lina Hurtig, som åter får chansen som yttermittfältare, är redo för en tuff match.

– Jag tror att det blir tufft. Jag förväntar mig mycket kamp och ett Polen som ger järnet, men jag tror att vi kan få mer ytor att spela på. För min egen del känns kroppen bra och formen är okej, säger Hurtig på svenska fotbollsförbundets hemsida.

Östberg varnar dock för Polen.

– Det är ett riktigt bra lag och Sverige måste dra upp tempot, säger hon.

Svenska startelvan

Hedvig Lindahl – Jessica Samuelsson,  Nilla Fischer, Linda Sembrant, Magdalena Eriksson – Lina Hurtig, Lisa Dahlkvist, Caroline Seger – Lotta Schelin, Olivia Schough, Sofia Jakobsson.

Ersättare: Hilda Carlén – Malin Diaz Pettersson, Fridolina Rolfö, Pauline Hammarlund, Emilia Appelqvist, Elin Rubensson.

På läktaren: Emma Berglund, Elin Landström, Josefin Johansson, Amanda Ilestedt, Jenny Hjohlman.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.

Damlandslaget i fotboll

Mer i ämnet