Magdalena Eriksson målskytt mot Manchester City. Foto: Bildbyrån

Sanktioner lättas: Chelsea får sälja biljetter igen

Uppdaterad
Publicerad

De senaste veckorna har Chelsea inte fått sälja några matchbiljetter.

Men nu lättas sanktionerna mot klubben.

Det innebär att en del Real Madrid-supportrar får se Champions League-kvartsfinalen på arenan i London.

Storbritannien och EU har infört sanktioner mot Chelseas ägare Roman Abramovitj, vilket gjort att klubben de senaste två veckorna inte tillåtits sälja några biljetter.

Men i dag meddelade den brittiska regeringen att de lättat på en del av de sanktioner som Chelsea drabbats av, vilket bland annat innebär att föreningen framöver får sälja biljetter till bortasupportrar. Det gör att till exempel att en del Real Madrid-supportrar kommer kunna se Champions League-kvartsfinalen på Stamford Bridge.

Women's Super League

”Vill tacka supportrarna”

Klubben tillåts även ta emot 30 miljoner pund (drygt 374 miljoner kronor) från dess moderföretag för att kunna hantera sina kostnader, och får även sälja biljetter till matcher med föreningens damlag.

– Jag vill tacka supportrarna för deras tålamod medan vi har jobbat tillsammans med de som styr fotbollen för att möjliggöra detta. Sedan Roman Abramovitj utsattes för sanktioner på grund av sina kopplingar till Vladimir Putin har vi jobbat hårt för att säkerställa att klubben kan fortsätta spela fotboll samtidigt som vi säkerställt att sanktionerna uppfyller sitt syfte, säger idrottsministern Nigel Huddleston, enligt nyhetsbyrån AP.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.

Women's Super League

Mer i ämnet