Thomas Tuchel och Chelsea har det tufft just nu. Foto: Bildbyrån

Chelseas nästa bakslag – får inte flyga till lördagens match

Uppdaterad
Publicerad

Sanktionerna mot Roman Abramovitj slår hårt mot Chelsea.

Nu kommer nästa hinder.

Laget kan inte flyga till helgens FA-cup match mot Middlesbrough, bekräftar tränaren Thomas Tuchel.

Den brittiska regeringen har infört flera sanktioner mot Chelseas ägare Roman Abramovitj. Det påverkar även fotbollsklubben, som bland annat inte får sälja eller köpa spelare, förlänga kontrakt eller sälja biljetter till hemmamatcher.

Sanktionerna innebär stora förluster i intäkter för klubben och förra veckan rapporterade Sky Sports att banken Barclays fryst Chelseas bankkonton och krediter.

Nu kommer nästa bakslag. Chelsea kommer inte kunna flyga till helgens FA-cup-kvartsfinal mot Middlesbrough. Istället kommer laget behöva åka buss, en tiotimmars tur och returresa.

Taket på 250 000 svenska kronor i resekostnader per match, kommer inte täcka kostnaderna för att hyra ett flygplan till Middlesbrough och Riverside Stadium.

”Handlar inte om lyx och bling-bling”

Chelseas tränare Thomas Tuchel har bekräftat att förberedelsernakommer skilja.

– Vi vill hitta lösningar, vi vill spela matchen på lördag lika mycket som vi vill spela i Champions League. Det är svårt att ordna saker på bästa möjliga sätt införFA-cupen, men vi kommer att ta itu med det, säger han.

Tuchel menar att flyg är det enda rätta alternativet.

– Det handlar inte om lyx och bling-bling. Det här är bara en proffsnivå av sport, där vi spelar med två dagars mellanrum. Motståndarna får vila fyra dagar och vi kommer fram med möjligheter till skador på våra spelare, säger tysken.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.