Christian Eriksen. Foto: Bildbyrån

Christian Eriksen gör comeback i landslaget

Uppdaterad
Publicerad

Christian Eriksen är tillbaka i danska landslaget.

Det meddelar förbundskapten Kasper Hjulmand under tisdagen.

– Christian är i en riktigt bra fysisk kondition, säger han.

Hela fotbollsvärlden skakades av de tragiska bilderna på Christian Eriksen då han kollapsade mitt under Danmarks EM-match mot Finland i somras. Det höll honom länge borta från fotbollen och på grund av att han hade fått en hjärtstartare inopererad tvingades han bryta sitt kontrakt med den italienska klubben Inter.

Men den 14e februari var 30-åringen tillbaka i spel för första gången sedan händelsen, när han spelade 60 minuter i en träningsmatch för sin nya klubb Brentford.

276 dagar senare gör han nu också comeback i danska landslaget, Eriksen är uttagen i truppen som ska spela två träningsmatcher, mot Nederländerna och Serbien, i slutet av mars.

– Jag förväntar mig att Christian kan gå in och vara en avgörande faktor för vårt lag. Christian är i en riktigt bra fysisk kondition. Jag såg honom mot Burnley i lördags där han var den bästa spelaren på planen. Han är en spelare som tänker snabbare än de flesta, säger Kasper Hjulmand.

Danmark är redan klara för VM 2022 I Qatar.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.