Javascript är avstängt

Javascript måste vara påslaget för att kunna spela video
Moisander fick hjälpas ut från planen efter skadan i matchen mot Norrköping. Foto: Bildbyrån

Säsongen över för Malmö-försvararen Niklas Moisander

Uppdaterad
Publicerad

Malmö-försvararen Niklas Moisander utgick skadad i matchen mot IFK Norrköping.

Nu är det bekräftat att han missar resten av säsongen.

– Efter vidare undersökningar kan vi bekräfta att det tyvärr rör sig om en korsbandsskada, säger lagets fysioterapeut Jesper Robertsson till klubbens hemsida.

MFF-försvareren skadade sitt högra knä illa i söndagens match mot IFK Norrköping, i slutet av första halvlek. Då sade klubben att en första undersökning visade att främre korsbandet var avslitet.

Under måndagen gjordes en undersökning, med magnetröntgen. Under tisdagen kom beskedet att 36-åringen kommer att missa resten av säsongen.

– Niklas tvingades utgå i matchen mot Norrköping med en befarad knäskada och efter vidare undersökningar kan vi bekräfta att det tyvärr rör sig om en korsbandsskada, säger Malmö FF:s fysioterapeut Jesper Robertsson till klubbens hemsida.

– Nu ska vi planera in en operation och efter det väntar en längre rehabilitering för Niklas, säger han vidare.

Christiansen skadad – missar nästa match

Även en av nyckelspelarna i laget, Anders Christiansen kommer att missa torsdagens möte med Royale Union Saint-Gilloise i Europa League. I helgens match fick han en känning i framsida lår.

– Funktionen är inte tillräckligt stark för att han ska vara med i matchen på torsdag, säger Jesper Robertsson.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.