Målskillnad avgjorde då Mexiko åkte ur VM. Foto: TT/Bildbyrån

Mexiko utslaget efter jättedrama – föll på målskillnad

Mexiko är utslaget ur VM på grund av sämre målskillnad än Polen. Det var stor dramatik där antalet gula kort höll på att avgöra, men i slutet av matchen mot Saudiarabien reducerade saudierna och Mexiko vann med 2-1.

– Mexiko var värda mer efter den här insatsen, säger SVT Sports expert Markus Johannesson.

I början av andra halvlek tog Mexiko ledningen mot Saudiarabien. Henry Martin målskytt efter att en låg hörna skarvats vidare. Målet var lagets första i turneringen.

Bara fem minuter senare stod Luis Chavez för en riktig drömfrispark från 29 meters håll.

– Vilken smäll. Det där är så vackert, säger Johannesson.

Mål underkändes för offside

Då började det matematiska dramat i gruppen på riktigt. Hirving Lozano hade även 3-0 i mål, men det underkändes för offside.

Dramatiken fortsatte då Mexiko pressade på rejält. Med tre minuter kvar av ordinarie tid underkändes ännu ett mål för Mexiko.

Gula kort såg ut att avgöra

Ställningen i Mexikos match mot Saudiarabien i kombination med Argentinas seger mot Polen gjorde att Mexiko och Polen hade lika många poäng och exakt samma målskillnad. Då lagens inbördes möte slutade 0-0 såg antalet gula kort ut att avgöra.

På tilläggstid reducerade Saudiarabien genom Salem Al Dawsari och därmed avgjorde målskillnad gruppen till Polens fördel.

Mexiko hade tagit sig till åttondelsfinal i sju raka VM innan årets i Qatar, men nu är den sviten alltså bruten.

– Det är en tuff smäll. Det finns inga ord, säger Mexikos mittfältare Edson Alvarez.

Argentina vann gruppen före Polen som alltså slutade på samma poäng som Mexiko. Sist blev Saudiarabien som tog alla sina tre poäng mot förhandsfavoriten Argentina.

SE ÄVEN: Höjdpunkter från Saudiarabien–Mexiko