Officiellt: Cristiano Ronaldo klar för Al Nassr

Uppdaterad
Publicerad

Nu är det klart.

Cristiano Ronaldo går till saudiska Al Nassr.

Det har nu presenterats av klubben själv.

Det har länge ryktats om att Ronaldo, som nyligen bröt kontraktet med Manchester United under uppmärksammade former, ska skriva ett miljardkontrakt med saudiska Al Nassr.

Nu är det klart. Al Nassr har presenterat Ronaldo på sina sociala medier.

”Världens största idrottare har nu skrivit på”, skriver de, tillsammans med bilder på en leende Ronaldo med den gulblå Al Nassr-tröjan, där han har fått nummer sju på ryggen.

– Jag ser fram emot att få uppleva en ny fotbollsliga i ett nytt land. Visionen som Al Nassr har presenterat är väldigt inspirerande och jag ser fram emot att få ansluta till mina lagkamrater och hjälpa laget att nå nya framgångar, säger Ronaldo.

”Mer än historia”

Instagram har Ronaldo delat ett inlägg från Al Nassr, där stoltheten över värvningen inte går att ta miste på.

”Detta är mer historia som skrivs. Detta är en värning som inte bara kommer att inspirera vår klubb till ännu mer framgång, den kommer även att inspirera vår liga, vårt land och kommande generationer för att pojkar och flickor ska kunna bli sina bästa jag”, skriver de.

Al Nassr ligatvåa

Tidigare i dag skrev även den brittiska radiokanalen Talksport att Ronaldo har kommit överens om ett kontrakt värt 75 miljoner dollar (782 miljoner kronor) per år, och att bara en läkarundersökning återstår innan allt är helt klart.

Al Nassr ligger tvåa i den saudiska ligan.

Vann EM 2016

Ronaldo har vunnit Champions League fem gånger, 2008, 2014, 2016, 2017 och 2018.

I landslaget har han vunnit EM 2016 och Nations League 2019. I VM i Qatar blev Ronaldo blev i Qatar-VM den förste spelaren i historien att göra mål i fem fotbolls-VM. Hans Portugal förlorade mot Marocko i kvartsfinalen.

Experten Markus Johannesson kritisk: ”Det känns oerhört tondövt av Ronaldo” (6 december)

Javascript är avstängt

Javascript måste vara påslaget för att kunna spela video
SVT:s expert Markus Johannesson menar att en epok tar slut om Cristiano Ronaldo lämnar den internationella toppfotbollen. Foto: Bildbyrån/SVT

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.