Javascript är avstängt

Javascript måste vara påslaget för att kunna spela video
Se Edi Sylisufajs drömmål mot Västerås Foto: Bildbyrån

Se drömmålet som kan rädda Örgryte i bottenstriden

Uppdaterad
Publicerad

Sist i tabellen och illa ute.

Då slog Edi Sylisufaj med ett drömmål för Örgryte – som besegrade Västerås med 1-0.

– Det är kvalitet i det målet. Otroligt att han plockar fram det i dag, säger lagkamraten Marcus Haglind Sangré till Discovery+.

Se det viktiga drömmålet i spelaren här ovan.

Örgryte låg sist i superettan inför den näst sista omgången med 26 poäng och var piskat att vinna mot Västerås, som nyligen blivit klart för allsvenskan.

Den första halvleken blev mållös, men tidigt i den andra kom målet. Och det var inte vilket som helst. Edi Sylisufaj avancerade framåt från den egna planhalvan och slog sedan till med ett drömskott i krysset.

”Gäller att visa hjärta”

1-0 blev också slutresultatet och Örgryte tog tre blytunga poäng i bottenstriden. Nu ligger Öis på 15:e plats med 29 poäng, vilket är lika mycket som Skövde som ligger på kvalplats.

– Vi försöker allt vi kan. Det gäller att kriga och visa hjärta för vår del, och sen bara hoppas på det bästa, säger Marcus Haglind Sangré till Discovery+ efter viktiga segern.

Superettan

Örgryte IS logo

Örgryte IS

1 - 0

Västerås SK logo

Västerås SK

Gamla Ullevi, Göteborg
Publik: 1593
Domare: Tess Olofsson

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.