Forsberg om konflikten med Janne: ”Det är fjanterier”

Publicerad

Emil Forsberg var en av dem som var med på kvällens presskonferens inför morgondagens match mot Ryssland. Och Leipzigstjärnan fick frågor om den påstådda schism med Janne Andersson som kom efter förra landslagssamlingen.
– Det är fjanterier, säger han.

Precis som i måndags var det två spelare och Janne Andersson på dagens presskonferens inför morgondagens match i Nations League. Emil Forsberg, som saknades under förra samlingen tonade ned ryktena om en påstådd schism med Janne Andersson.

– För att vara ärlig läser jag inte tidningen så mycket, men det är fjanterier. Jag är här i dag ska spela match i morgon. Det finns inga problem, allt sköts på en professionell nivå.

Forsberg fick även frågor om sin roll i landslaget. Sveriges assisterande förbundskapten Peter Wettergren har varit i Leipzig och pratat med Forsberg om hans spel.

Forsberg om sin roll i landslaget

– Det är viktigt att skilja på klubb- och landslag.  Det är svårt att säga hur jag ska få ut mer, jag gör det Janne vill att jag ska göra. Det är klart att jag vill göra 20 mål, men det viktigaste är att vi som lag vinner.

Fick fråga om Manchester United

Förutom Forsberg var även landslagskapten Andreas Granqvist närvarande. Och han fick svara på frågor om de Manchester United-rykten som blossade upp förra veckan.

Andreas Granqvist om United-ryktet

–  Jag har inget att kommentera, utan jag är här med landslaget nu. Men jag är otroligt smickrad och glad att vara nämnd med en klubb som Manchester United, men mer än så kommer jag inte säga. Mitt fokus är att spela upp Helsingborg i allsvenskan.

– Det blir en kul match mot en bra motståndare, säger förbundskapten Janne Andersson.

Se hela presskonferensen nedanför:

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer